Čiščenje oken Loading

Datum objave: 01/04/2020

Kako očistiti okna kot profesionalec?


Čiščenje oken je lahko zelo enostavno, zabavno in hitro opravilo, v kolikor imamo na razpolago ustrezne pripomočke in poznamo pravilne tehnike čiščenja. Poznamo več različnih tehnik, posvetili se bomo osnovni tehniki. Osvojitev tehnike potrebuje svoj čas in zadostno mero potrpežljivosti. Vendar vas bo končni rezultat (vrhunski lesk brez lis) prav gotovo navdušil in motiviral k izpopolnjevanju tehnike, saj boste vsakič hitrejši.





Potrebujemo:

  • Vedro
  • Maček za čiščenje stekel
  • Brisalec za steklo z možnostjo menjave gumice
  • Posebno peneče čistilo za stekla
  • Mikro krpa navadna
  • Mikro krpa High-tech za steklo

  • Zgoraj naštete pripomočke uporabljamo za profesionalno čiščenje oken. Seveda lahko določene prilagodimo za domačo uporabo. Tako lahko recimo posebno peneče čistilo za okna zamenjamo z detergentom za ročno pomivanje posode. Prav tako Mikro krpe High-tech za steklo z manjšimi kosi bombažne rjuhe.


    Lotimo se čiščenja:


    1. Zmešamo čistilo za okna s toplo vodo v razmerju kot jo navaja proizvajalec. V primeru uporabe detergenta priporočamo približno 1 dcl na 4 l vode.

    2. Z uporabo mačka nanesemo čistilno sredstvo neposredno na eno stran stekla. Čistilo pustimo na steklu, da se umazanija razkroji.

    3. Z uporabo vlažnih navadnih mikro krp očistimo eno stran okvirja

    4. Sedaj ponovno nanesemo z uporabo mačka čistilno sredstvo na steklo in drgnemo, da razkrojimo še preostalo umazanijo.

    5. Sedaj začnemo z brisalcem za steklo čistiti steklo. Predstavili vam bomo tako imenovano S tehniko: Začnemo v zgornjem robu in se gibljemo od leve proti desni navzdol, kot prikazuje slika. Brisalec mora bit vedno v poševni legi in ne navpični. Začnemo in končamo v poljubnem kotu. V kolikor brisalec ne drsi po steklu je razlog v premajhni koncentraciji čistila. V primeru puščanja sledi črt je razlog v slabi gumici in jo je potrebno zamenjati.
    s tehnika čiščenja oken
    6. Odvečno vodo, ki ostane ob zaključku pobrišemo iz spodnjega okvirja z navadno mikro krpo. Nato ves rob stekla z suho mikro High-tech krpo za stekla.

    7. Postopek ponovimo še na drugi strani okna

    8. Za konec pobrišemo okenske police in ostanke kapljic s tal.


    V začetku ko še niste tako vešči in hitri, priporočamo čiščenje oken v oblačnem dnevu. Saj direktni sončni žarki hitro sušijo čistilo na steklu.

    Ali ste vedeli, da obstajajo po svetu tekmovanja v hitrostnem čiščenju oken, in da je svetovni rekord samo 10 sekund za 3.8 m2 očiščenega stekla?

    Kje vse nas najdete: